Tervetuloa Petran buduaariin!

Buduaari tarkoittaa pientä huonetta tai salonkia, jossa nainen viimeistelee pukeutumistaan tai ottaa vastaan lähimpiä ystäviään. Tässä blogibuduaarissa keskitytään lastenvaatteisiin ja lapsiperhe-elämään. Ja jutustellaan toivottavasti myös uusien ystävien kanssa.keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Lasten kesän matkakohteiden vertailua

Olemme tänä kesänä vierailleet kolmessa varsin suositussa lasten matkakohteessa: Naantalin Muumimaailmassa, Ähtärin eläinpuistossa ja Titi-Nallen talossa Ikaalisissa. Tässä arvostelua ko. matkakohteista.
Seurueeseemme kuului siis vanhemmat ja 4- ja 2-vuotiaat lapset.
Muumimaailma

Pääasiallisesti mainio matkakohde meidän perheellemme. Paikan yleisilme oli siisti. Tuskaisia jonotuksia ei ollut lainkaan. Vessat olivat puhtaat ja toimivat. Pyörimme paikan päällä noin kolmisen tuntia, pidemmäksikin aikaa olisi varmaan riittänyt nähtävää. Lapsille paljon näkemistä ja touhuamista. Mamman keittiöstä sai järkevän ja ihan hyvän lounaan. Ehdoton plussa myös alueella olevasta erittäin hyvästä  uimarannasta! Aikuisia tietysti ihastutti se, että Naantali on kaunis ja viehättävä kaupunki, ja siellä mieluusti olisi ollut vaikka muutaman päivänkin kiertelemässä ja aistimassa kesätunnelmaa.
Miinusta tulee Muumimaailman yleisestä hintatasosta.Rahaa kului Muumimaailmassaseuraavasti:
-          sisäänpääsymaksut 66 eur
-          lounaat n. 35 eur
-          muumikrääsä (pari pehmolelua, kynä, postikortteja ja postimerkkejä)45 eur
-          yht. 146 eur


Ähtärin eläinpuisto
Ihan mukava vaihtoehto Korkeasaarelle. Paikan yleisilme oli kuitenkin jotenkin nuhjuinen. Jonottamaan ei jouduttu missään vaiheessa. Vessat olivat likaiset, pahanhajuiset ja siivoamattomat (yök). Aikaa kulutimme puistossa noin kolme tuntia. Lapset olivat aluksi innoissaan, mutta hyytyivät aika nopeasti. Päivä oli aika kuuma, ja pienille lapsille koko kierroksen meneminen oli ehkä liikaa vaikka yhdet rattaatkin oli mukana. Karhut ja saukot parasta antia. Jotkut eläimet haisivat todella pahalle ja kuumana päivänä löyhkä sai sellaiset mittasuhteet, että perheen äitiä ajoittain ahdisti. Mitään järkevää ruokapaikkaa ei alueella ollut, pari kulahtanutta kahvilaa kylläkin.
Miinusta nuhjuisesta yleisilmeestä ja siitä, että Ähtärissä ei oikein muuten ollut nähtävää. Eikä kunnollisia ruokapaikkoja (tai ainakaan me ei sellaisia löydetty).
Ja menot tällä eläinpuiston reissulla:
-          sisäänpääsymaksut 39 eur
-          välipalat kahvilasta 10 eur
-          krääsäkaupan jätimme suosiolla välillä, koska olimme koko poppoo ja suht uupuneita sinne päästessämme
-          yht. 49 eur

Ti-ti Nallen talo

Mukava retkikohde pikkulapsiperheelle. Nalleperhe asustaa Ikaalisten Kylpylän alueelta kauniissa ja tilavassa vanhassa puutalossa. Talossa on parikymmentä huonetta mm. taiteilijahuone, nikkarointihuone, kaikuhuone jne. Talossa on hissi, jolla myös lastenvaunujen kanssa liikkuvat pääsee vaivatta Talon yläkertaan. Nallet olivat suloisia ja talossa lapset pääsivät itse touhuamaan monenlaista. Pihalla olevat lampaat ja kanit olivat lapsista mukavia. Aikaa talossa kulutimme reilun tunnin. Plussa siitä, että paikka sijaitsee kylpylän vieressä joten sinne pääsee mukavasti samalla reissulla polskuttamaan.

Paikka oli siistit, tosin vessoja emme testanneet. Jonottamaan jouduimme aika lailla. Talossa on kahvila mutta siellä emme käyneet.

Miinusta siitä että korkeahkolle sisäänpääsymaksulle sai kuitenkin aika vähän vastinetta (vaikka paikka sinänsä on ihan jees). Kahteen muuhun kohteeseen 2-vuotias pääsi ilmaiseksi mutta tänne joutui maksamaan hänestäkin täyden hinnan.

Ja rahaa kuluu seuraavasti:
-          sisäänpääsymaksut 44 eur
-          krääsäkauppa 14 eur
-          yht. 58 eur


1 kommentti:

  1. Kiva postaus! Mulla on aika samansuuntaiset kokemukset näistä paikoista.

    VastaaPoista