Tervetuloa Petran buduaariin!

Buduaari tarkoittaa pientä huonetta tai salonkia, jossa nainen viimeistelee pukeutumistaan tai ottaa vastaan lähimpiä ystäviään. Tässä blogibuduaarissa keskitytään lastenvaatteisiin ja lapsiperhe-elämään. Ja jutustellaan toivottavasti myös uusien ystävien kanssa.



perjantai 3. kesäkuuta 2011

Raparperien aikaa

Raparperit ovat nyt parhaimmillaan, nam! Meidän perheen aikuisten alkukesän herkku on raparperikaurapaistos, resepti löydetty muistaakseni Hellapoliisilta. Ei ehkä maailman kaunein leivonnainen, mutta maku on naminami.

Raparperit poimittu omalta pihalta. Kiitos aikaisemmille asukkaille, jotka nuo herkut ovat istuttaneet.

Tässä resepti tähän herkkuun.

Raparperikaurapaistos

n. 5 dl raparperia
n. 1 dl sokeria


Laita raparperit ja sokeri kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee.

Tee paistostaikina käsin kulhossa ryynimäiseksi nyppimällä:

100g margariinia
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
1tl vaniljasokeria


Kaada raparperipalat uunivuokaan, laita päälle margariini-kauraseos. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minsaa.

Jäähdytä hiukan ja tarjoa vaniljajätskin kanssa. Taivaallisen hyvää, mahdottoman helppo ja nopea tehdä.

2 kommenttia:

  1. Maistuis mullekin. Kaupoista vaan saa kovin harvoin raparperia:-(

    VastaaPoista